Lauri Lehtinen lyö Mauri Villmannin Nokialla!

Lauri Lehtinen voittaa Nokia Open 2023 kilpailun

Nokia Open 2023 on saatu päätökseen ja Lauri Lehtinen pystyi kuin pystyikin lyömään Euroopan kenttiä hallinneen Mauri Villmannin finaalikierroksella. Mauri Villmann jäi yhden heiton päähän voitosta ja jakoi kakkossijan Suomen Daniel Davidssonin kanssa. Neljänneksi noussut Niilo Hongisto tarjoili yleisölle finaalikierroksen hot roundin -9, samaan finaalikierroksen tulokseen ylsi ainoastaan jaetulle seitsemännelle sijalle pelannut Eeka Kölhi.

Suomalaiset dominoivat FPO-sarjaa Nokialla Heidi Laineen johdolla ja kaikki podium-sijoitukset jäivät Suomeen.

Villmann menetti reilun johdon

Finaalikierrokselle Nokialla lähdettiin Mauri Villmannin johdolla. Villmann oli pelannut kaksi ensimmäistä kierrosta yhteistulokseen 17 alle parin, ja tilanne näytti uhkaavasti siltä, ettei Villmannille löydy pysäyttäjää vielä tässä kilpailussa. Toisin kuitenkin kävi. Voittoon noussut Lauri Lehtinen oli kahden kierroksen jälkeen peräti viisi heittoa Villmannin perässä, mutta finaalikierroksen -7 ja yhteistulos -19 riitti yhden heiton erolla Nokia Open 2023 voittoon.

Villmannin vaikeudet finaalikierroksella alkoivat väylällä 6 bogeylla ja kahden par väylän jälkeen jatkuivat väylien 9 ja 10 bogeylla. Näistä Villmann kuitenkin sai kasattua itsensä hyvin takaisin peliin, ennenkuin oli Nokian kuuluisan saariväylän vuoro. Loistavan avauksen jälkeen Villmann ei saanut kiekkoa jäämään saareen ja jälleen kerran saariväylä oli tuhonnut yhden voittomahdollisuuden. Villmann joutui käyttämään saariväylään peräti 7 heittoa, kun voittokamppailussa mukana olleet Lauri Lehtinen ja Daniel Davidsson selvittivät väylän neljällä heitolla.