Portland Open 2023 alkaa tänään

Portland Open 2023 alkaa tänään

Disc Golf Pro Tour Yhdysvalloissa jatkuu tänään erittäin mielenkiintoisella osakilpailulla, kun Portland Open 2023 käynnistyy. Kyseessä on kauden ensimmäinen Elite+ tason turnaus, joten jaossa on paljon pisteitä ja paljon palkintorahaa. Suomalaispelaajat Niklas Anttila, Tuomas Hyytiäinen, Joona Heinänen ja Väinö Mäkelä ovat mukana vielä Portlandissa ennen paluuta Euroopan kentille. Huippupelaajista Portland Openissa puuttuu ainoastaan Paul McBeth, joka on Virossa valmistautumassa huomenna alkavaan Estonian Open turnaukseen.

Portland Open 2023 radat

Latitude 64:n sponsoroima turnaus pelataan Glendoveerin Golf-kentälle rakennetuilla radoilla. MPO-sarja aloittaa pelit Glendoveer West radalta, jossa heitettävää 3259 metriä ja par lukema 63 heittoa. MPO pelaajat pelaavat kaksi ensimmäistä kierrosta tällä radalla. Kolmas ja neljäs kierros pelataan Glendoveer East radalla, jossa heittomittaa tarvitaan yhteensä 3427 metriä ja par lukema on asettunut 66 heittoon.

Brodie Smith ja Ezra Adelhold treenikierros West radalla.
JomezPro treenkierros Glendoveer East radalla.

Ennakkosuosikit

Portland Open vaatii suhteellisen pitkiä draiveja, mutta myös äärimmäisen tarkkoja sijoitusheittoja. Aikaisempina vuosina Portlandissa voittaneet Simon Lizotte (2022) ja Eagle McMahon (2021) ovat varmasti hyviä vaihtoehtoja kärkikamppailuun myös tämän vuoden kisassa. Viime viikolla sairastelujen jälkeen voitollisen paluun kisakentille tehnyt Ricky Wysocki, tourin kokonaistilannetta hallitseva Calvin Heimburg ja Gannon Buhr mielivät varmasti myöskin kärkisijoille. Toimitus nostaa myös Niklas Anttilan mukaan kärkikamppailuun, niin vakuuttavasti Niklaksen neljän kierroksen kilpailut ovat sujuneet, radasta riippumatta.

Kärjen haastajat

Hurjia kierroksia, mutta hieman epätasaisesti yleisesti pelannut James Conrad omaa varmasti mahdollisuudet aina voittoon asti, mikäli peli loksahtaa kohdalleen ja pysyy siellä. Isaac Robinson, Anthony Barela, Kyle Klein, Väinö Mäkelä ja Joona Heinänen ovat kaikki mahdollisia pelaajia aivan kärkisijoille saakka. Mustana hevosena Toimitus nostaa kärjen haastajiin mukaan myös Jakub Semerádin, joka on parantanut peliään koko ajan ja Jakubin potentiaali on varmasti kaikkien tiedossa.

Portland Open 2023 lähetykset ja jälkituotanto

Livelähetykset Portlandista alkavat tänään ja livetuotannosta vastaa luonnollisestikin Disc Golf Network. FPO-sarjan lähetykset alkavat joka ilta sunnuntaihin saakka 19:30 ja MPO-sarjan lähetykset 01:00.

Jälkituotannosta molempien sarjojen kärkikorttien osalta vastaa JomezPro, MPO-sarjan jahtikortin jälkituotannon hoitaa GateKeeper Media ja FPO-jahtikortista vastaa Ace Run Productions.

Jälleen tärkeä muistutus siitä, että mikäli katsot jälkituotantoa, muista tilata YouTube-kanava josta vidoita katsot. Se on ilmainen, mutta sisällöntuottajille ensiarvoisen tärkeä tapa tukea toimintaa.

Suomalaisten kortit ensimmäisellä kierroksella

Klo 20:15

Gavin Rathbun
Tuomas Hyytiäinen
Thomas Tomaselli
Gabe Porter

Klo 21:35

Randon Latta
Andrew Fish
Niklas Anttila
Connor O’Reilly

Klo 22:05

Paul Oman
Kevin Jones
Joona Heinänen
Casey White

Klo 23:55

Justin Bilodeau
Väinö Mäkelä
Nate Perkins
Austin Hannum

Livetulosten seuraaminen käy kätevästi Udisc livestä.

Nautinnollista frisbeegolf viikonloppua ja muistakaahan itsekin mennä pelaamaan!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *