Anttila jatkaa mieletöntä peliä Majoreissa

Isaac Robinson voittaa Champions Cupin ja Niklas Anttila on toinen

Huhhuh! Takana on neljän päivä puristus kauden ensimmäisen Major-turnauksen, Champions Cupin merkeissä, ja mikä viikonlopppu se olikaan! Kuopion Niklas Anttila taisteli koko turnauksen ajan kärkisijoista ja myös muut suomalaiset esittivät todella lupaavia otteita kauden tulevia koitoksia silmällä pitäen. Nähdäänkö tällä kaudella suomalaisvoittaja Major-turnauksessa? Voidaan hyvin nähdä.

Champions Cup avauskierros

Heti avauskierroksella oli selvää, että W.R. Jacksonin radalla tullaan näkemään mielettömiä suorituksia ja kovia tuloksia, huolimatta siitä, että rata haastaa jokaisen pelaajan tiukoilla metsäpilleillään. Isaac Robinson aloitti ensimmäisen kierroksen hot roundilla -11 ja James Conrad hyökkäsi kakkospaikalle -10 tuloksellaan.

Niklas Anttila aloitti ensimmäisen kierroksen melko hitaasti ja oli vielä ensimmäisen seitsemän väylän jälkeen tuloksessa +1. Mutta sitten alkoi tapahtua: Täysin mieletön 9 birdien putki, supervaikealle väylälle 17 par ja taas viimeiselle väylälle birdie, ja Anttila löytyykin ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulta kolmossijalta -9 tuloksellaan. Suomalaisten avauskierroksen tulokset Joona Heinänen upea -8, Väinö Mäkelä -7 ja Tuomas Hyytiäinen -4, antoivat luvan odottaa suomalaisittain mahtavaa viikonloppua.

Kierros 2

Toisen kierroksen hot roundista vastasi W.R. Memorialilla selkeästi erinomaisesti viihtynyt Silas Schultz, rataennätyksellä -12. Isaac Robinson jatkoi tasaista huippusuorittamista toistamalla ensimmäisen kierroksen -11 tuloksensa. -11 tulokseen päätyivät myös Anthony Barela, Simon Lizotte ja Evan Scott, ennen Suomen Niklas Anttilaa ja muutamaa muuta pelaajaa, joiden kierrostulos -10. Väinö ja Joona heittivät toisen kierroksen -7 ja Tuomas Hyytiäinen -2.

Moving Day

Major-turnauksen kolmospäivä, eli niin sanottu Moving Day, on päivä jolloin tehdään isoja peliliikkeitä ja haetaan asetelmia seuraavan päivän finaaliin. Pelimiesten päivä.

Isaac Robinson ei näytä pienintäkään inhimillisyyden osoitusta ja painaa kolmoskierroksella Gannon Buhrin kanssa rataennätystä sivuavan -12. Mieletöntä tekemistä Robinsonilta. Väinö Mäkelä onnistuu muuttopäivänä upeasti -9 ja Niklas Anttila -8 tuloksillaan. Myös Tuomas parantaa pari heittoa toiselta kierrokselta pelaten -4 tuloksen.

Champions Cup Finaalikierros

Sunnuntain Finaaliin lähdettiin Isaac Robinsonin johdolla. Robinson oli grindannut kolmen kierroksen aikana jo peräti 7 heiton johdon kakkospaikalta finaaliin lähteneisiin Niklas Anttilaan ja James Conradiin. Mason Ford ja Eagle McMahon olivat kaksi heittoa kakkospaikan takana ja Matthew Orum ja Silas Schultz yhden heiton perässä tuota kaksikkoa. Jaetulta kahdeksannelta sijalta finaaliin lähtivät Gannon Buhr, Väinö Mäkelä ja Anthony Barela, jo 11 heittoa kärkeä perässä, mutta silti hyvällä iskuetäisyydellä podium-sijoituksia ajatellen.

Silas Schultz oli lähtenyt jahtaamaan kärkipaikkaa vakavissaan. Aivan mieletön kierroksen alku, etuysi -8, kympille birdie ja väylällä 11 avaus melko vahvallakin osumalla korin ketjuihin, mutta tällä kertaa Hole in One ei jäänyt sisään. Schultz oli 13 väylän jälkeen tuloksessa -11 ja antamassa todella kovaa painetta kärkipaikalla olleelle Robinsonille, mutta back to back bogeyt väylillä 14 ja 15 tiputtivat Schultzin kärkitaistelusta mahtavan alun jälkeen.

Finaalikierroksen kovimman tuloksen, jälleen rataennätystä sivuavan -12 heitti ilahduttavasti Suomen Joona Heinänen. Toimituksen saamien tietojen mukaan Suomen pienimpään (2 jäsentä), mutta sitäkin kyseenalaisempaan salaseuraan, KKKK, kuuluva Heinänen nousikin tällä huippukierroksella peräti 16 sijaa finaalissa napaten loppusijoituksen T13.

Väinö Mäkelän finaalikierros, -5, oli lähellä huipputulosta, mutta liian usein hieman liian pitkälle putille jäänyt Mäkelä ei yltänyt finaalissa aivan parhaimpaansa. Lopputuloksena kuitenkin kauden ensimmäisen Major-turnauksen sija T7 on aivan huikaiseva.

KKKK-kerhon toinen jäsen, Tuomas Hyytiäinen, pelasi finaalikierroksen tulokseen -2 ja Tuomaksen loppusijoitukseksi jäi T53.

Niklas Anttila loistaa Majoreissa

Niklas Anttila pelasi myös finaalikierroksella upeaa peliä ja välillä näyttikin, että Anttila pystyy antamaan kunnolla painetta kärkipaikalla pelanneelle Isaac Robinsonille. Aivan Robinsonin haastamiseen voitosta Anttilan päivän kunto ei kuitenkaan riittänyt, mutta bogeyfree -8 riitti varmistamaan Anttilalle toisen peräkkäisen Major-turnauksen kakkospaikan. Toimitus onnittelee, nämä ovat kovia temppuja!

Champions Cup MPO tulokset

Niklas Anttila on jälleen toinen Major-turnauksessa

Champions Cup jälkituotanto

Kauden ensimmäisen Major-turnauksen jälkituotantona tehtävistä kierrosvideoista vastaavat MPO-sarjan osalta JomezPro ja Gatekeeper Media. JomezPron kanavan löydät tästä ja Gatekeeper Median tästä. Kierrosvideoilta löytyy mielettömiä suorituksia ja myös suomalaisväriä, joten muistakaahan taas tilata kanavat, jotka tätä herkkua meille tarjoilevat.

Champions Cup FPO

Aikataulukiireiden vuoksi FPO-sarjan seuraaminen jäi toimituksella valitettavan vähäiseksi. FPO näyttää kuitenkin noudattavan tällä hetkellä melkoisen tuttua kaavaa: Pelataan muutama kierros frisbeegolfia ja annetaan lopussa pytty Kristin Tattarille. Tattarin ylivoima FPO-sarjassa on tällä hetkellä murskaavaa. Tällä kertaa toiseksi sijoittunut Ohn Scoggins jäi Tattarille 14 heittoa. Suomalaisista FPO-sarjassa parhaiten menestyi Henna Blomroos, sijoittuen jaetulle kahdeksannelle sijalle. Heidi Laineen loppusijoitus T18, puttimurheiden kanssa painiva Eveliina Salonen sijalle T21 ja Silva Saarinen sijalle T32.

Disc Golf Pro Tour jatkuu 28.4

Seuraavaa huipputasoista DGPT-kilpailua ei tarvitse odottaa kauan, sillä kiertue jatkuu heti tulevana viikonloppuna Disc Side of Heaven Championship Coursella pelattavalla Jonesboro Openilla. Play it Again Sports Jonesboro Open powered by Prodigy -turnauksen avoimeen sarjaan on ilmoittautunut 107 pelaajaa, mukanaan tutut suomalaiset ja kaikki kiertueen huippupelaajat.

Huilataan muutama päivä ja taas mennään! Sitä odotellessa ota haltuun uusimmat jutut ja uutiset frisbeegolfista!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *