Innova Blue Ridge Champs 2023

Innova Blue Ridge Champs 2023 pelattiin viikonloppuna Pohjois-Carolinan Marionissa, North Cove: The Gorge -radalla. Tähän silver tason kilpailuun saatiin nimekäs osallistujajoukko, sillä kilpailu oli viimeinen DGPT etappi ennen kauden ensimmäistä Major-turnausta, Champions Cupia. Suomalaisiakin kilpailussa oli mukana mukava joukko ja kisasta saatiinkin yksi USDGC-paikka Suomeen.

Innova Blue Ridge Champs FPO

FPO-sarjan supertähti Viron Kristin Tattar otti kilpakumppaneiltaan luulot pois heti avauskierroksella. Tattarin -9 kierros ilman punaisia merkintöjä tuloskortissa oli todellinen näytös virolaisen nykykunnosta. Sarah Hokom ja Hanna Huynh merkkasivat kierroksen toiseksi parhaan tuloksen -5. Suomalaisista Heidi Laine onnistui mainiosti tuloksella -3. Muut suomalaiset joutuivat kirjaamaan plussaa kortteihinsa, Henna Blomroos +1, Silva Saarinen +3, Eveliina Salonen ja Sonja Laine +5.

Tattar jatkoi toisella kierroksella siitä, mihin ensimmäisellä jäi ja virolaisen kilpailun ensimmäinen bogey tuli vasta toisen kierroksen väylällä 12. Kierrostulos -8 ja etumatka muihin venyy jo melkoiseksi. Suomalaisista Silva Saarinen (-5), Heidi Laine (-2) ja Henna Blomroos (-2) pääsivät kierroksella pakkaslukemille. Eveliina Salosen (+8) ja Sonja Laineen (+9) tulokset jäivät kärjestä jo lähemmäs 20 heittoa.

Innova Blue Ridge Champs 2023 FPO finaali

Finaalikierrokselle lähdettiin Tattarin hirmujohdossa, eikä Kristin antanut kenellekään mitään mahdollisuutta tulla uhkaamaan voittopystin päätymistä Viroon. Tattarin kokonaistulos -22 oli peräti 9 heittoa parempi kuin toiseksi sijoittuneen Sarah Hokomin -13. Hanna Huynh ja Ohn Scoggins jakoivat kolmospaikan tuloksella -12. Suomalaiset olivat hyvillä sijoituksilla top10:n ulkopuolella; Heidi 11. sijalla ja Silvan ja Hennan jakaessa 12. sija. Eveliinan lopullinen sijoitus 35. ja Sonjan jaettu 43. Tasoerosta kertoo karua kieltään se, että Sonjan ja voittajaksi pelanneen Tattarin ero oli peräti 49 heittoa.

Innova Blue Ridge Champs 2023 MPO

MPO-sarjan kärki pelasi avauskierroksen huomattavasti tasaisemmissa merkeissä kuin FPO. Hot roundin kellotti Kyle Klein tuloksella -7 ja toista sijaa olikin jakamassa peräti 5 pelaajaa tuloksella -6. Parhaasta suomalaiskierroksesta vastasi Joona Heinänen tuloksella -3. Väinö Mäkelä, Niklas Anttila ja Tuomas Hyytiäinen pelasivat tasan par tuloksen.

Toisen kierroksen kuumimmasta kierroksesta vastasi Matthew Thompson joka nokitti Kleinin ensimmäisen kierroksen tulosta vielä yhdellä heitolla, pelaten todella kovan tuloksen -8. Bradley Williams -7 ja Calvin Heimburg -6 kiilasivat vielä huippukierroksen pelanneen Niklas Anttilan -5 tuloksen edelle. Väinö Mäkelä pelasi -3, Tuomas Hyytiäinen uudelleen tasan par tuloksen ja Joona Heinäselle kierros oli vaikea alusta asti. Kolmelle ensimmäiselle väylälle tuplabogeyt ja kierroksen tulos +10.

Innova Blue Ridge Champs MPO finaali

Finaalikierroksella kierrostulosta parannettiin jälleen yhdellä heitolla, kun ilmiliekeissä ollut Gannon Buhr veti kaniinin hatustaan peräti -9 tuloksella. Etuysin -7 pelannut Buhr oli matkalla täysin käsittämätöntä kierrosta kohti, mutta väylien 15 ja 18 bogeyt pilasivat kaksinumeroiset miinuslukemat. Brodie Smith pelasi kierroksen toiseksi parhaan tuloksen ja upealla -7 kierroksella itselleen USDGC-paikan varmisti Suomen Väinö Mäkelä. Toimitus onnittelee hienosta suorituksesta!

Tuomas Hyytiäinen onnistui myös mainiosti finaalikierroksella pelaamalla tuloksen -4 kahden par kierroksen jälkeen ja tämä riitti nostamaan Tuomasta 8 sijaa sijalle 22. Niklas Anttilan kierros -1 ja kokonaistulos -6 riittivät sijoitukseen 16. Joonan heikko kakkoskierros tiputti Heinäsen niin kauas kärjestä, että finaalikierroksen +4 jälkeen loppusijoitukseksi muodostui 61.

MPO videot katsottavissa Central Coast Disc Golf kanavalta, isot kiitokset heille mahtavasta jälkituotannosta!