Suomalaiset iskussa Belgian Openissa

Belgian Open voittaja Teemu Talikainen

European Pro Tour jatkui viikonloppuna Belgian Open turnauksella Parc Du Bourdon radalla Braine-l’Alleudissa. Suomalaispelaajia oli lähtenyt sankoin joukoin sekä MPO- että FPO-sarjoihin ja viikonlopun saldo olikin sinivalkoisin silmin todella makoisaa katsottavaa. Suomalaispelaajat ottivat voitot molemmissa sarjoissa ja etenkin MPO-sarjassa Belgian Open toi Suomeen mielettömän määrän kovia sijoituksia.

Belgian Open FPO

FPO-sarjan voitto tuli Suomeen Yhdysvaltojen Pro Tourillakin tällä kaudella esiintyneen Heidi Laineen toimesta. Heidi vei voiton kolmen heiton erolla Viron Anneli Tōugjas-Männisteen, kokonaistuloksella +5. Tasoero FPO-sarjassa muodostui tulosten perusteella melko suureksi, sillä kolmanneksi pelannut Itävaltaa edustava Laura Posch jäi jo peräti kymmenen heittoa kisan voittaneen Heidi Laineen taakse.

Belgian Open MPO

MPO-sarjassa suomalaispelaajat eivät tällä kertaa päästäneet muita Euroopan huippupelaajia podium-sijoituksille. Kuluvalle kaudelle Prodigyn tiimiin signattu Teemu Talikainen otti vakuuttavan voiton peräti kuuden heiton turvin ennen jaetulle kakkosijalle pelanneita Rasmus Saukkoriipeä ja Kippiksen Kuninkaanakin tunnettua Ville Ahokasta. Neljännelle sijalle nousi mielettömällä -12 finaalikierroksella Miro Ryhänen.

MPO tulokset

• 1. Teemu Talikainen (-26)
  • 2. Ville Ahokas, Rasmus Saukkoriipi (-20)
  • 4. Miro Ryhänen (-19)
  • 5. Mauri Villmann, Silver Lätt (-18)
  • 7. Luukas Rokkanen, Samuel Hänninen,
    Niilo Hongisto (-16)
  • 10. Mikael Häme, Otto Mäkinen (-14)
Finaalikierroksen livetallenne löytyy Disc Golf Stream YouTube-kanavalta.

Myös Disc Golf Pro Tour jatkui Yhdysvalloissa

Yhdysvaltojen Pro Tour kiertue jatkui DGPT Silver tason turnauksella Beaver State Flingillä. Kilpailun voittajaksi kruunattiin Eagle McMahon tuloksella -31. Toisen sijan jakoivat kauden uskomattoman kovalla tasolla avannut Calvin Heimburg ja Andrew Presnell (-28). Gannon Buhr vei neljännen sijan heiton erolla Carter Ahrensin kanssa jaetulle viidennelle sijalle päätynyttä Niklas Anttilaa (-25).

Muista suomalaisista Väinö Mäkelä sijoittui sijalle T24 (-17), Tuomas Hyytiäinen T33 (-14) ja Joona Heinänen T40 (-12).

Tulevat kilpailut

Disc Golf Pro Tour jatkuu heti tulevana viikonloppuna Silver tason Discraft’s Cascade Challenge osakilpailulla Shelton Springsin radalla. Samaan aikaan pelataan myös paljon odotettu, vuoden ensimmäinen Prodigy Disc Pro Tour osakilpailu Helsingin Talissa.