DGPT Las Vegas Challenge 2023

DGPT Las Vegas Challenge

Yhdysvaltojen Disc Golf Pro Tour alkoi perinteiseen tapaan maailman huippupelaajien osalta Las Vegas Challengella 23.-26.2.2023. Las Vegas Challenge 2023 keräsi nimekkään joukon pelaajia taistelemaan kauden ensimmäisen ison turnauksen voitosta. Suomalaisista Las Vegasin tuulisia olosuhteita lähtivät selättämään MPO-sarjassa Väinö Mäkelä ja Rasmus Saukkoriipi, joka teki samalla debyyttinsä Yhdysvaltain kiertueella. Myös FPO-sarjan suomalaiset supertähdet Henna Blomroos ja Eveliina Salonen olivat avaamassa kautta Vegasissa.

Las Vegas Challenge 2023 FPO

FPO-sarja aloitti neljän kierroksen mittaisen urakkansa Infinite-radalla ja edellisvuoden voittaja Catrina Allen otti kärkipaikan haltuunsa ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksella -3. Henna Blomroos pelasi fantastista frisbeegolfia ja oli etuysin jälkeen tuloksessa -1 ja takaysillä parhaimmillaan tuloksessa -3, mutta kerätyt miinukset sulivat valitettavasti kolmen viimeisen väylän aikana par tulokseen. Eveliina Salosen ensimmäinen kierros ei varmastikaan ollut sitä mitä Eveliina lähti hakemaan ja päättyi tulokseen +11.

Toinen kierros pelattiin ennakkoon huomattavasti helpompana pidetyllä Innova-radalla. Catrina Allen jatkoi vahvaa menoaan pelaamalla toisen kierroksen peräti tulokseen -10. Henna Blomroos onnistui myös erinomaisesti toisella kierroksella pelaten Innova Coursen 7 heittoa alle parin. Eveliina Salonen paransi tulostaan ensimmäiseltä kierrokselta ja pääsi merkkaamaan tuloskorttiin toiselta kierrokselta tuloksen +2.

Kolmannelle kierrokselle FPO-sarja palasi jälleen kisan avanneelle Infinite Courselle ja tulostaso oli parantunut ensimmäisestä kierroksesta huomattavasti. Kierroksen ”hot roundin” pelasi Ella Hansen tuloksella -8, mutta kilpailun kärkinimi Catrina Allen sekä vahvaa nousua tehnyt Hailey King jäivät Ellasta ainoastaan yhdellä heitolla.

Henna jatkoi varmoja otteitaan pelaamalla kierroksen kaksi alle parin. Eveliinan kuusi alle parin kierros oli todella kova, mutta ensimmäisen kierroksen epäonnistuminen oli kuitenkin tällä kertaa liikaa kokonaistuloksen suhteen ja Eveliinan kohtaloksi tuli ensimmäistä kertaa urallaan jäädä cutin ulkopuolelle, eikä Eveliina mahtunut mukaan finaalikierrokselle.

Las Vegas Challenge FPO finaali

FPO finaalikierrokselle Innova Courselle lähdettiin Catrina Allenin melko ylivoimaisessa, kahdeksan heiton johdossa. Kärkikorttiin tiensä olivat pelanneet Allenin (-20) lisäksi Ella Hansen (-12), Missy Gannon (-11) sekä Hailey King (-9). Myös Henna Blomroos pelasi kolme ensimmäistä kierrosta yhteistulokseen -9 ja jäi niukasti tasatuloksella jahtikortin puolelle.

Catrina Allen piti johtopaikkansa kilpailun loppuun saakka tuloksella -20 ja huikean finaalikierroksen pelannut Holyn Handley nousi jahtikortista podiumille saakka. Henna Blomroos jatkoi tasaisen hyvää pelaamistaan myös finaalikierroksella ja päätyi Ella Hansenin kanssa jaetulle neljännelle sijalle.

• 8. Ohn Scoggins (-5)
  • 9. Jennifer Allen, Caroline Henderson (-4)

Las Vegas Challenge 2023 MPO

MPO-sarja pelattiin tämän vuoden Las Vegas Challengessa kahdella eri radalla, Millenium ja Innova. Avauskierros Millenium Coursella oli kärjen osalta odotetun tasainen, kun peräti kolme pelaaja jakoi sekä ykkös- että kakkospaikkaa tuloksilla -8 ja -7. Kärkikolmikkoon tiensä raivasivat Anthony Barela, James Proctor sekä Scott Withers. Heiton päässä kakkossijalla kärkeä jahtaamaan lähtivät Kevin Jones, Luke Humphries sekä Discmanian tiimistä Team MVP:hen tälle kaudelle siirtynyt Simon Lizotte. Suomalaisten osalta ensimmäinen kierros ei sujunut suunnitelmien mukaan, Väinö Mäkelän ensimmäinen kierros päättyi tulokseen -3 ja Rasmus Saukkoriipi pelasi kierroksen par tulokseen.

Toinen kierros Innova Coursella oli kärkipelaajien osalta melkoista ilotulitusta, Barela jatkoi huikeita suorituksiaan ja jatkoi myös toisen kierroksen jälkeen kärkipaikalla pelattuaan Innova Coursen tulokseen -12. Samaan kaksitoista alle tulokseen toisen kierroksen pelasivat myös Eagle McMahon ja Aaron Gossage. Saukkoriipi paransi hieman tulostaan Innovalle siirryttäessä ja suoritti radan tuloksella -2 ja Mäkelä joutui tyytymään kierrostulokseen -1.

Paluu Millenium Courselle kolmannelle kierrokselle tehtiin Anthony Barelan johdolla, mutta kolmannella kierroksella suurimpaan rooliin nousivat Drew Gibson (-12), Colton Montgomery (-11) ja tasaisesti huipputulosta jokaisella kierroksella takonut Calvin Heimburg (-10). Väinö Mäkelä onnistui kohtuullisesti pelaamalla tuloksen -5 ja Rasmus Saukkoriipi jäi kolmannella kierroksella tasan par tulokseen.

Las Vegas Challenge 2023 MPO finaali

Las Vegas Challengen finaalikierrokselle kärkikortissa lähtivät Anthony Barela, Kevin Jones, Eagle McMahon ja Calvin Heimburg. Suomalaiskaksikon Mäkelä ja Saukkoriipi otteet kolmella ensimmäisellä kierroksella eivät tällä kertaa riittäneet paikkoihin finaalikierroksella.

Finaalikierroksen tähtenä loisti Calvin Heimburg, joka pystyi pelaamaan lähes virheetöntä peliä läpi turnauksen. Finaalikierroksen tulokseen -8 pelannut Heimburg koki kilpailun vaikeimmat hetkensä finaalikierroksen väylällä 7, jossa Heimburgin avaus liiteli reilusti pitkäksi aina korin takana odottavalle OB-alueelle saakka. Dropzonelta suoritettu kolmosheitto puolestaan jäi reilusti vajaaksi ja pysähtyi korin edustalla olevalle golf-greenille, joka Heimburgin harmiksi oli myöskin OB-aluetta. Näin ollen Heimburg joutui heittämään par 4 väylän viidennen heittonsa kaukaa OB-alueen rajalta layuppina korin alle ja tyytyä nostamaan tuplabogeyn. Finaalikierroksen hurjasti aloittanut ja kilpailussa lopulta jaetulle toiselle sijalle noussut Ezra Adelhold oli hetkeä aikaisemmin heittänyt samalle väylälle eaglen, joten pelkästään tällä väylällä Adelhold otti Heimburgia kiinni peräti 4 heittoa.

Heimburg sai kuitenkin pelinsä takaisin uomiinsa vaikean seiskaväylän jälkeen ja otti vakuuttavan näköisen avausvoiton Las Vegasista kahden heiton erolla Ezra Adelholdiin ja Kevin Jonesiin.

Las Vegas Challenge MPO tulokset

• 1. Calvin Heimburg (-31)
  • 2. Ezra Adelhold, Kevin Jones (-29)
  • 4. Kyle Klein, Drew Gibson (-28)
  • 6. Paul McBeth (-27)
  • 7. Zach Arlinghaus (-26)
  • 8. Corey Ellis, Matthew Orum, Emerson Keith, Anthony Barela (-25)

Disc Golf Pro Tour jatkuu 2023 Prodigy presents WACO -turnauksella Texasissa 10.-12.3.2023.

Voit seurata DGPT turnauksia livenä Disc Golf Networkista ja maailman laadukkain jälkituotanto turnauksista löytyy luonnollisestikin JomezPro Youtube-kanavalta.