DGPT Prodigy presents WACO 2023

2023 Waco Annual Charity Open

Waco 2023 Annual Charity Open pelattiin viikonloppuna Texasissa. Waco on Yhdysvaltojen Pro Tourin toinen pysäkki, Las Vegasin avattua ammattilaisten kauden kaksi viikkoa aiemmin. Jos et vielä tiedä, mitä Las Vegas Challengessa tapahtui, tällä kertaa se mitä tapahtui Vegasissa, ei jäänyt Vegasiin, vaan pääset lukemaan uutisistamme tärkeimmät tapahtumat Las Vegasin kauden avauksesta.

Waco 2023 Annual Charity Open turnauksessa nähtiin muun muassa Kristin Tattarin paluu kisakentille ja Discmanian tiimipelaajan menestystä.

Suomalaisista paikalla olivat MPO-sarjassa Väinö Mäkelä sekä FPO-sarjan vakiokasvot Henna Blomroos ja Eveliina Salonen.

2023 Waco Annual Charity Open

Waco 2023 FPO

FPO-sarjassa katseet kääntyivät luonnollisestikin suomalaisten lisäksi paluun Pro Tourille tehneeseen Kristin Tattariin. Tattarin otteissa ei ensimmäisellä kierroksella ollut nähtävissä, että kyseessä on paluukilpailu tauon jälkeen. Ensimmäinen kierros suvereenisti tulokseen -9 ja ykköspaikka kahden heiton erolla toisena olevaan Ella Hanseniin. Henna Blomroos pelasi solidin -1 tuloksen ensimmäisellä kierroksella ja pääsi lähtemään toiselle kierrokselle kahdeksan heittoa Tattarin takaa. Eveliina Salosen puttimurheet jatkuivat myös Wacossa ja yksi maailman parhaimmista naisheittäjistä joutui tyytymään avauskierroksella sijoitukseen 40. tuloksella +3. Eveliinan kierros oli menossa hyvään tulokseen, mutta haastavaksi osoittautuneella 162 metrisellä par 4 väylällä 17, Salonen sai kirjoittaa tuloskorttiinsa peräti harvinaisen numeron 9.

Toisella kierroksella myös loistavasti kautensa ensimmäisellä kierroksella aloittanut Kristin Tattar osoitti inhmillisyytensä ja pelasi toisen kierroksen peräti 9 heittoa heikommin kuin avauskierroksen. Par tulos ja yhteistulos -9 kahden kierroksen jälkeen oli kuitenkin edelleen kärkitasoa. Henna säilytti hyvät hyökkäysasemat myös toisen kierroksen jälkeen, pelattuaan tuloksen -2. Eveliinan +5 kierros jäi 11 heittoa kierroksen kärkituloksen -6 heittäneestä Sarah Hokomista.

2023 Waco Annual Charity Open FPO finaali

Wacon FPO finaalin kärkikortissa lähtivät pelaamaan Ella Hansen (-10), Kristin Tattar (-9), Ohn Scoggins (-9) ja Deann Carey (-8). Kierroksen alussa näytti jo melko varmalta, että Ella Hansen menee menojaan täysin omille luvuilleen ja vastustamattomaan voittoon Wacossa. Hansen aloitti kierroksen mykistävästi neljällä birdiellä, kun taas ennakkoon pelottavin vastustaja Tattar aloitti kierroksen par – bogey -par.

Tattar aloitti kuitenkin todella kovan kirin hieman hapuillen sujuneiden kolmen ensimmäisen väylän jälkeen ja kirjoitti tuloskorttiinsa peräti viiden birdien putken. Ella Hansen jatkoi myös hyvää peliään aina kolmelle viimeiselle väylälle saakka, mutta näillä väylillä Hansen herpaantui ottamaan kolmen bogeyn lopetuksen ja tämä avasi Tattarille oven Waco Annual Charity Open 2023 kilpailun voittoon. Tattarin hermo piti ja kolmella viimeisellä väylällä pelatut upeat kaksi birdietä ja par riittivät varmistamaan kilpailun voiton yhden heiton erolla toiseksi jääneeseen Ella Hanseniin.

Henna Blomroosin (-1) tasainen suorittaminen riitti neljänteentoista sijaan ja Eveliina Salosen (+11) sijoitukseksi jäi lopulta sija 40.

FPO tulokset

 • 1. Kristin Tattar (-14)
 • 2. Ella Hansen (-13)
 • 3. Ohn Scoggins (-10)
 • 4. Sarah Hokom (-9)
 • 5. Hailey King, Anniken Kristiansen Steen, Deann Carey (-8)
 • 8. Kat Mertsch, Paige Shue (-6)
 • 10. Catrina Allen (-5)

Waco 2023 Annual Charity Open MPO

MPO-sarja siirtyi Las Vegasista Texasiin Calvin Heimburgin johdolla. Heimburg oli edellisellä kaudella parhaillaan jopa dominoiva pelaaja tourilla, ja kauden avaus Las Vegasissa enteili Heimburgin olevan kovassa iskussa myös tämän vuoden tourilla. Avauskierros Wacossa olikin melkoista ilotulitusta, peräti kahdeksan pelaajan merkatessa kaksinumeroiset miinuslukemat tuloskorttiinsa.Kovinta tahtia ensimmäisellä kierroksella piti Adam Hammes (-12), mutta kovaa tuloskuntoaan jo Vegasissa esitellyt Calvin Heimburg antoi periksi vain yhden heiton verran, pelaten avauskierroksen 11 heittoa alle parin. James Proctor, Paul Oman, Nikko Locastro, Brodie Smith, GT Hancock ja Eric Oakley olivat jakamassa superjännittävän ja kovatasoisen kierroksen kolmatta sijaa -10 tuloksillaan. Väinö Mäkelä jäi kymmenen heittoa kärjestä -2 tuloksellaan ja kirittävää siis riitti seuraaville kierroksille.

Toinen kierros ei tarjonnut aivan yhtä kovia tuloksia kuin ensimmäinen, mutta siltikin täytyy todeta, että kyllä Yhdysvaltojen Pro Tour kiertueella kärki on uskomattoman laaja – ja pelaa uskomattoman kovalla tasolla. Toisen kierroksen hot roundin tarjoili frisbeegolf-persoona Matty’O, eli Matthew Orum (-10). Kierroksen toiseksi parasta tulosta (-9) oli jakamassa kahdeksan pelaajaa, joukossaan muun muassa Discmaniaa edustava Kyle Klein, Prodigyn tiimin Kevin Jones sekä Discraftin lajilegenda Paul McBeth. Suomen tunnetuin korintervehtijä Väinö Mäkelä paransi tulostaan kolmella heitolla ykköskierroksesta pelaten toisen kierroksen tulokseen 5 alle.

MPO finaali

2023 Waco Annual Charity Open turnauksen finaalin kärkikorttiin itsensä olivat pelanneet Adam Hammes (-20), Calvin Heimburg (-19), James Proctor (-19) ja Matthew Orum (-18). Tällä kertaa kärkikorttiin pääseminen ei riittänyt turnauksen voittoon asti, sillä jahtikortissa kärkeä kiinni ottamaan lähtenyt Kyle Klein pelasi täysin mielipuolisen hienon, bogeyfree finaalikierroksen, peräti kolmetoista heittoa alle parin. Tällä tuloksella Klein sai yhteistuloksen -31 ja kruunattiin Waco 2023 voittajaksi. Turnauksen jahtikorttia oli kuvaamassa totuttuun tapaan Gatekeeper Media ja Kleinin huikea finaalikierros onkin katsottavissa täysin ilmaiseksi Gatekeeper Median Youtube-kanavalta. Samassa kortissa Kleinin lisäksi oli pelaamassa myös kaksi elävää lajilegendaa, Nate Sexton ja Paul McBeth, ja neljäntenä lenkkinä kortin täydensi Cole Redalen. Tämä kierros siis tarjoaa todellista herkkua frisbeegolfin ystäville!

Waco 2023 MPO tulokset

 • 1. Kyle Klein -31
 • 2. Adam Hammes -29
 • 3. Cole Redalen, Calvin Heimburg -28
 • 5. Kevin Jones -27
 • 6. James Conrad -26
 • 7. Cale Leiviska, Matthew Orum -25
 • 9. Nate Sexton -24
 • 10. Joel Freeman, Bradley Williams, James Proctor -23

Yhdysvaltojen Disc Golf Pro Tour -kiertue jatkuu 17.-19.3 pelattavassa Open at Austin turnauksessa, johon on tulossa myös lisävahvistuksia Suomesta. Tälle kaudelle Innovan Tiimiin liittynyt Joona Heinänen, hallitseva suomenmestari Niklas Anttila (Discmania) sekä Tuomas Hyytiäinen (Discmania) liittyvät Väinö Mäkelän seuraan Yhdysvalloissa ja nostavat Suomen menestysmahdollisuudet seuraavissa osakilpailuissa moninkertaiseksi.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *